Blog

Wanneer kan je een heg snoeien?

Een heg is ideaal. Het geeft en een leuke sfeer, maar het biedt ook privacy. Het is natuurlijk prettig als je in jouw eigen tuin ook privacy hebt. Een heg heeft weinig onderhoud nodig. Je moet alleen een keer per jaar de heg snoeien, zodat die weer mooi in vorm is. Een gesnoeide heg zorgt voor een nette uitstraling. Het is alleen van belang dat je op het juiste moment de heg snoeit. Wij leggen jou uit wanneer je dit het beste kan doen en hoe, zodat jouw gekochte heg mooi in staat blijft. 

Waar kan je een heg mee snoeien?

Je kan met een heggenschaar de heg snoeien, maar het kan ook met een elektrische heggenschaar. De elektrische heggenschaar werkt sneller en is wat effectiever. Je moet de schaar op en neer bewegen langs de heg. Zo krijg je weer een mooie vorm in je heg. Het is effectief om een plastic doek onder de heg te leggen, zodat je de afgeknipte takken makkelijk kan weg gooien. 

Hoe snoei je in de juiste vorm

Een heg is wilder dan een haag. Een haag wil je strak in vorm hebben. Een heg kan je ook in een vorm snoeien, maar dan moet je er bewust van zijn dat het een wildere look kan hebben. Om een heg in een mooie vorm te snoeien, begin je voorzichtig met de zijkanten. Je haalt er steeds meer af totdat de heg in de gewenste vorm is. Wil jij nog een mooie haag die ook privacy biedt? Koop dan een beukplant. Deze zijn ook makkelijk in onderhoud. 

Wanneer kan je het beste een heg snoeien?

Het snoeien van een heg moet een keer per jaar gebeuren. Je kan het het beste in juni of in september jouw heg snoeien. Je hebt er dus niet veel werk aan. Knip of snoei nooit op een warme dag. Doe dit ook niet bij droogte. Doe je dat wel, dan wordt het herstel moeilijker. Je kan dan het beste even wachten totdat de droge periode voorbij is. Schijnt de zon ook hard, dan kan er snoeischade ontstaan. Is het dan beter om je haag te snoeien bij regen? Een heg snoeien met regen kan geen kwaad. Houd er wel rekening mee dat jouw snoeiapparatuur wel kan beschadigen door de regen. Het is daarom dus ook niet verstandig om met zware regenval te gaan snoeien. Het ideale weer om een heg te snoeien is met bewolkt weer. Het liefste ook met een beetje regenval. Door de vochtigheid kan de heg sneller herstellen.

Welke soorten binnenzonwering zijn er?

Op het moment dat de zomer aanbreekt en de zon schijnt in combinatie met hoge temperaturen, kan het erg warm worden in huis. Om ervoor te zorgen dat de temperatuur in huis aangenaam blijft, kan je ervoor kiezen om binnenzonwering op te hangen. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, lees hieronder meer over de soorten binnenzonwering.

Jaloezieën: aluminium of hout

Als je kiest voor jaloezieën kan je kiezen voor de aluminium of houten variant. Het grootste voordeel van aluminium jaloezieën is dat ze niet zwaar zijn. Ze zijn in verschillende kleuren te koop en je kan ze ook op maat laten maken. De houten variant daarentegen is iets dikker en zwaarder. Als jij rechte ramen hebt zullen de houten jaloezieën mooi staan.

Rolgordijnen

Een van de populairste opties voor binnenzonwering is een rolgordijn. Hierin is er heel veel mogelijk: verschillende kleuren, stofjes en afmetingen. Het rolgordijn is heel geschikt voor bij een kiepraam. Laat het op maat maken waardoor het precies past.

Plissé of duplégordijnen

Een plisségordijn heeft een specifieke vouw in het gordijn wat zorgt voor sfeervolle raambekleding. Duplégordijnen zijn als het ware dubbele plisségordijnen maar dan met een honingraat structuur. Het is te koop in een transparante variant, maar ook verduisterend.

Shutters

Tot slot kan je nog kiezen luiken met lamellen die gemaakt zijn van hout. Deze zogenoemde shutters zijn op verschillende manieren inklapbaar en zorgen voor een luxe sfeer in jouw woning. Het staat mooi bij ramen met een speciale vorm, zoals rond of ovaal.

Inspiratie opdoen in een showroom

Je kan binnenzonwering kopen bij Mooie Vloeren van Mano. Dit bedrijf verkoopt verschillende soorten vloeren maar ook kwalitatief goede binnenzonwering. Ga langs bij de showroom van Mooie Vloeren van Mano voor inspiratie en persoonlijk advies. Met meer dan 25 jaar ervaring word je goed geholpen en ga je naar huis met zonwering die perfect past bij jouw woning!

Wanneer is het nodig om een onderhoudsbeurt te doen bij je auto?

Het plannen van een onderhoudsbeurt bij een autobedrijf

Op regelmatige basis een onderhoudsbeurt van je voertuig laten uitvoeren is funest om veilig in het dagelijkse verkeer te kunnen rijden. Maar wanneer is de tijd aangebroken om een onderhoudsbeurt bij autobedrijf Kessel te boeken en hoe vaak moet dit gebeuren? Een echte vuistregel bestaat er niet over klein en groot onderhoud. Enkele richtlijnen in een notendop op een rijtje gezet.

Wanneer is je auto toe aan een onderhoudsbeurt

Met de regelmaat van een klok moet elke auto vroeg of laat een onderhoud krijgen. Kwestie om te zorgen voor de nodige veiligheid en om eventuele pech te voorkomen. Spijtig genoeg bestaan er geen standaard regels wanneer je je auto naar de garage moet brengen voor een onderhoudsbeurt.

Wat valt onder de noemer regelmatig onderhoud

Door de bank genomen wordt geadviseerd om jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten plaatsvinden bij een autobedrijf. De frequentie heeft te maken met enkele parameters die je voor ogen moet houden: de leeftijd van de auto, het modeltype van de wagen en het aantal kilometers dat jaarlijks op de teller komt te staan. Volgende maatstaf wordt vaak gehanteerd. Voor een klein onderhoud volstaat een jaarlijkse controle of na elke 15.000 gereden kilometers. Er is sprake van groot onderhoud na 30.000 kilometer of om de 2 jaar.

Het cruciaal belang van een onderhoudsdossier

Of je nu met een aftandse tweedehands auto rijdt of een fonkelnieuwe vierwieler hebt, je zal regelmatig een onderhoudsbeurt moeten plannen. Je ontkomt er niet aan. Of het nu gaat om een klein of groot onderhoud maakt nauwelijks iets uit. Wanneer je de nodige controles doet door bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt bij een autobedrijf te laten uitvoeren, voorkom je ongevallen of verklein je de kans om met pech naast de weg te staan. Voor alle duidelijkheid. Bij iedere auto hoort een onderhoudsdossier. Zorg dat dit document zorgvuldig wordt ingevuld. Onderhoudswerken en herstellingen worden hierin opgenomen. Vergeet geen stempel te vragen bij je garagist na elk onderhoud.

Last van de pols. Wat nu?

De pols is één van de belangrijkste gewrichten in het lichaam. Je hebt het nodig om jouw hand vlot te bewegen en pijn aan de pols kan ontzettend vervelend zijn om op een leuke en een normale manier doorheen de dag te komen. Heb je last van jouw pols? Dan kan dat veel verschillende oorzaken hebben. Maar wat kan je nu het best doen als je last hebt van jouw pols? Hoe pak je dit probleem het best aan?

De klachten

De pols is een ingewikkeld gewricht waarbij pijn alles kan betekenen van lichte last tot een gecompliceerde en ernstige blessure. Bij de volgende klachten kan je best actie ondernemen: jouw pols is dik, warm en rood, je kunt niet meer normaal werken, de klachten houden langer dan een paar weken aan, de pijn blijft erger worden. Ondervind je dergelijke zaken? Dan kan je best meteen bij een arts terecht om jouw pols te laten onderzoeken. Hand & Pols Fysiotherapie en Revalidatie kan dan zelfs aangewezen zijn om terug op volle sterkte te komen. Ook als je ’s nachts wakker begint te worden van de pijn is het een goed idee om gespecialiseerde hulp in te roepen.

Ontlast jouw pols

Heb je matig last van jouw pols maar zijn de klachten nog niet van die aard om bij een specialist aan te kloppen? Dan kan je in eerste instantie er best voor kiezen om jouw pols te ontlasten. Stop even voor een paar weken met sporten/zware arbeid te verrichten. Draag eventueel een polsbrace om de spanning op het gewricht weg te houden en vermijd alle activiteiten die iets met jouw pols te maken hebben. Dat betekent dat je ook in het dagdagelijkse leven de nodige aanpassingen moet doen.

Doe de juiste oefeningen

Last van de pols? Dat kan liggen aan overbelasting maar het kan ook zo zijn dat jouw pols gewoon niet sterk genoeg is om de last te dragen. In dit geval is het een goed idee om oefeningen uit te voeren die de spieren in jouw pols en/of onderarm versterken. Een snelle internetzoektocht kan je hierbij verder helpen of je kunt ook aankloppen bij een specialist ter zake die jou verder kan helpen!

Help! Mijn zwembad lamellen zijn kapot, wat nu?

Zijn je zwembad lamellen recentelijk kapot gegaan? Dan is het belangrijk dat je weet wat je nu moet doen. In dit artikel lees je wat de stappen zijn die je moet nemen. Op deze manier weet je zeker dat je het probleem snel op kunt lossen en weer kunt genieten van je zwembad!

Kijk naar de garantie

Als eerste is het belangrijk dat je kijkt naar de garantie van je zwembad. Als je zwembad nog in de garantieperiode zit, kun je contact opnemen met de leverancier en hen vragen om het probleem op te lossen. Zij kunnen dan kosteloos een monteur sturen om het probleem op te lossen of, als het echt nodig is, nieuwe lamellen te plaatsen.

Repareren is een optie

Als je zwembad niet meer in de garantieperiode zit, moet je dit probleem helaas zelf oplossen. Dit kan echter ook op een aantal manieren. Zo kun je ervoor kiezen om het zelf te repareren, maar dit is alleen aan te raden als je weet hoe je dat moet doen. Als je het niet zelf wilt repareren of als je niet weet hoe je dat moet doen, kun je ook contact opnemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het repareren van zwembaden. Zij kunnen dan een monteur sturen om het probleem op te lossen.

Vervang de lamellen

Als laatste kun je er ook voor kiezen om je zwembad lamellen te vervangen. Dit is een goede optie als je zwembad lamellen verouderd of beschadigd zijn. Als je ervoor kiest om nieuwe zwembad lamellen te kopen, moet je wel even uitzoeken welke soorten er allemaal beschikbaar zijn. Zo kun je ervoor kiezen om dezelfde lamellen te nemen als je had, maar je kunt ook kiezen voor een ander type of materiaal.
Al met al is het belangrijk dat je weet wat te doen als je zwembad lamellen kapot gaan. Hopelijk is dit artikel je hierbij van dienst geweest.

Hoe kun je hout het beste laten drogen?

Als er iets vervelend is bij het stoken van een gezellig vuurtje, is het nat hout: daar komt teveel rook van af. Het regent nogal eens in ons land, dus is het vaak moeilijk je voorraad droog te houden. Als het zojuist gehakt is en nog niet gedroogd, moet het bovendien minimaal een half jaar onaangeroerd blijven.

Decoratieve droogplaatsen in huis

Wanneer je een voorraad ovengedroogd openhaardhout laat komen, bijvoorbeeld thuisbezorgd door Golden Flame, denk dan vooruit en stapel alvast wat op in de woonkamer. Niet de complete voorraad, maar wel genoeg voor enkele avondjes vuur. In huis blijft het hout prima droog. Je plempt het natuurlijk niet zomaar in een hoek, maar creëert kasten of nissen waarin kleine hoeveelheden opgestapeld liggen. Dat ziet er ook nog eens gezellig uit!

Voorraad in de tuin

Vers gekloofd hout moet een half jaar drogen, ovengedroogd hout kun je direct gebruiken. De tuin is de plek waar de meeste mensen hun openhaardhout bewaren, maar ook de plek waar er het meeste water bij kan. Ook als het niet regent, zijn herfst, winter en soms ook lente vochtige maanden en trekt het vocht in het hout. Maar soms is er nou eenmaal geen andere plek en probeer je de houtplaats in de tuin zo droog mogelijk te houden. Maak een waterdichte overkapping en zorg ook dat de ondergrond geen vocht doorlaat. Een plastic zeil is een optie om water de toegang tot het hout te ontzeggen. Het ziet er niet mooi uit, maar een overschot aan rook uit de open haard ziet er ook niet mooi uit. Het nadeel is hier echter dat de wind er niet bij kan.

Schuur of garage

Het meest ideaal is dus een plek waar de vloer van steen is en waar veel droge lucht doorheen kan waaien. Ook de nu zo populaire tuinoverkapping, waar toch al vaak een open haard of vuurkorf staat, is een mooie plek. Toch is het belangrijk om hier eveneens je voorraad op een iets hogere plek neer te zetten, denk aan delen van pallets of tegels. Of wees creatief en maak er zelf een stellage voor.

Met deze tips kun jij duurzaam gaan zwemmen in de zomer

Een eigen zwembad

Hoe heerlijk is het om een eigen zwembad in je tuin te hebben. Kom je uit je werk, dan hoef je alleen nog maar je zwemkleding aan te trekken en je kunt zo het water in plonzen. Begin je de dag graag met een poosje zwemmen, dan hoef je niet helemaal naar het zwembad, maar je kunt zo in je eigen tuin het water in. En wat genieten kinderen van een eigen zwembad. Het nadeel kan echter zijn dat je het liefst zoveel mogelijk rekening houdt met het milieu. En is een eigen zwembad dan wel zo duurzaam. Gelukkig is dat zeker wel mogelijk als je rekening houdt met een aantal aspecten.

Niet te snel warmte verliezen

In koud water zwemmen vindt bijna niemand lekker. Maar ja, het water verwarmen dat kost nogal wat. Daarom is het in ieder geval een goed idee om te kijken wat voor zwembad je neemt. Het materiaal is best belangrijk als het gaat om wel of geen warmte verliezen. Denk bijvoorbeeld aan zwembaden van composiet, die zijn op dit gebied ideaal. Er is een goede isolatie, zodat de warmte van het water niet al te snel verloren gaat.

Warmteverlies zwembad voorkomen door goede afdekking

Zorg zeker voor een goede zwembadafdekking. Het eerste grote voordeel daarvan is dat het water veel schoner blijft. Je hoeft dan tenminste niet telkens alle bladeren of ander vuil te verwijderen voordat je lekker wilt zwemmen. Door een afdekking voorkom je warmteverlies van het zwembad en dat is natuurlijk heel duurzaam. Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden op dit gebied. Kijk naar een afdekking die het beste past bij jouw zwembad.

Kiezen voor een energiezuinige pomp

Je hebt natuurlijk ook nog een pomp nodig bij je zwembad. Neem er een met een hele slimme en effectieve filtratie. Dan bespaar je enorm op energie. Dat is goed voor je portemonnee, maar ook in het kader van duurzaamheid ben je dan goed bezig. Neem een pomp die automatisch na een paar minuten uitschakelt. Of zorg voor een pomp waarbij je zelf de tijd in kunt stellen. Of laat de pomp in ieder geval zodra het mogelijk is terugschakelen naar een lager toerental. Dit kan bijvoorbeeld als het zwembad niet gebruikt wordt.

Welke container heb ik nodig?

Bij een verbouwing van een huis of een complete herinrichting van een tuin ontstaat veel afval. Wanneer je dat niet direct kwijt kunt, vertraagt dat de werkzaamheden. Het ligt aan het soort werkzaamheden welke container je nodig hebt, maar staat die er eenmaal, dan kun je lekker doorklussen.

Puin afvoeren

Bijvoorbeeld bij het uitbouwen van een (woon)keuken waarbij oude tegels eruit gejekkerd moeten worden, heb je het meeste baat bij een puincontainer. Zorg ook voor zogenaamde stuclopers, van die kartonnen vellen die je op de vloer legt zodat deze niet beschadigt. Maar een container huren voor het puin is een van de eerste dingen waar je aan denkt. Scheid al het andere afval dan puin (verpakkingsmaterialen, afgedankte apparaten) in de daarvoor bestemde bakken of voer het desnoods hoogstpersoonlijk af naar het recyclecentrum in je buurt.

De grote tuinverbouwing

Wanneer er van dik hout planken gezaagd gaat worden tijdens een complete makeover van je tuin is er vanzelfsprekend weer een andere container nodig: die voor tuinafval. Als er complete struiken en dikke takken verwijderd worden heb je niet genoeg aan je kliko. Stel jezelf ook hier de vraag wat er gerecycled kan worden. Werp een blik op creatievelingenplatform Pinterest om je te vergapen aan de talloze manieren om afval een tweede kans te geven. Een partij oude tuintegels zet je gewoon te koop, oude tuinmeubels breng je naar de kringloopwinkel. Of je laat ze ophalen.

Gemengd afval?

Het begrip gemengd afval is onderhevig aan een flinke update. We kunnen ons niet meet voorstellen dat we in pakweg de jaren ’80 nog maar één prullenbak in huis hadde, waar we schillen, papier, verpakkingen en ander afval in gooiden. Bij elke grootscheepse verbouwing kan er van alles gescheiden worden. Het is beter voor onze planeet om je daar van tevoren in te verdiepen omdat er meer gerecycled kan worden dan je denkt. Gelukkig is er het internet om te zien hoe je materialen op een verantwoorde manier afvoert. Want de tijd dat we hout, steen, karton, metaal, plastic, grond, glas, glaswol laat staan asbest bij elkaar in een container deponeerden, ligt intussen gelukkig ver achter ons.

Alles wat je moet weten over de verschillende soorten aanhangwagens

Het hebben van een aanhangwagen kan erg handig zijn. Als jij van plan bent om een aanhangwagen te gaan kopen, is het wel belangrijk om te weten wat de beste wagen is voor jou. Er is vandaag de dag namelijk een grote hoeveelheid verschillende aanhangwagens waar jij uit kunt kiezen met elk hun eigen voordelen. Door de juiste aanhangwagen te kopen, kun je op de lange termijn een hoop geld besparen, maar waar moet je nou op letten bij het kopen van een aanhangwagen? Daar kun je in dit artikel meer over vinden.

Verschillende type aanhangwagens

Wanneer je op zoek bent naar een aanhangwagen, zul je eerst moeten gaan kijken naar het type aanhangwagen waar je naar op zoek bent. Er zijn een aantal populaire aanhangwagens en modellen die veel worden gekocht op dit moment. Dit zijn onder andere de plateauwagens, kippers en multitransporters. Ook zijn er merken die een stuk meer gewild zijn dan andere. Zo heb je bijvoorbeeld Van Laar aanhangwagens die een stuk beter in de markt liggen dan de meeste aanhangers van andere merken. Wel zul je vaak zien dat je voor de bekende merken meer moet betalen dan voor andere merken. Je zult over het algemeen echter ook een stuk meer waar krijgen voor je geld bij deze bedrijven.

Een enkele of dubbele as

Je zult wanneer je een aanhangwagen wilt gaan kopen ook een beslissing moeten maken over of je een enkele of dubbele as wilt. De meeste trailers hebben een enkele as en dit is voor in de meeste situaties ook voldoende. Dit zijn aanhangwagens die voor de meeste ritjes zeer geschikt zijn, alleen als je een grote vracht wilt vervoeren ligt dit ander. De wagens zijn lichter en rijden hierdoor ook een stuk zuiniger. Wel is het dus zo dat je er per keer minder gewicht mee kunt vervoeren.

Het laadvermogen van een aanhangwagen

Bij het kopen van een aanhangwagen komen een aantal dingen kijken. Een van de belangrijkste dingen om op te letten is het laadvermogen dat de wagen heeft. De meeste aanhangers kunnen tot een maximum van 750 kilo aan spullen vervoeren. Om te weten of dit voor jou genoeg is, is het belangrijk dat je nagaat waar je de aanhangwagen voornamelijk voor wilt gaan gebruiken. Als je kiest voor een aanhangwagen met remsysteem, zul je bijvoorbeeld meer dan 750 kilo aan lading kunnen vervoeren. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de wagen waaraan de aanhangwagen wordt gevestigd. De auto moet ook goedgekeurd zijn voor een bepaald trekgewicht.
Heb je ooit gehoord van een hulpkoppeling?

Hoe voorkom je dat je als ondernemer achter gaat lopen op je concurrentie?

Mensen die een eigen bedrijf hebben, doen er verstandig aan om zich niet te veel op hun concurrentie te focussen. Dat is logisch, want door te veel naar anderen te kijken, verlies je het zicht op je eigen onderneming. Echter, het is ook niet slim om je concurrentie volledig te negeren aangezien je er wel voor wilt zorgen dat jouw bedrijf beter presteert dan dat van je concurrent. Daarom is het verstandig om eens goed na te denken over hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw bedrijf beter presteert dan je concurrentie. Ook is het van belang om dit vast te houden zodat je een steeds grotere voorsprong krijgt op je concurrenten. In deze tekst vind je enkele tips die je hierbij kunnen helpen. 

Probeer grote aanbestedingen binnen te halen

Een middelgroot bedrijf kan in één keer veel meer omzet genereren door een grote aanbesteding binnen te halen. Dat is logisch, maar het is niet makkelijk om ervoor te zorgen dat het je lukt om dit soort aanbestedingen binnen te halen. In vrijwel iedere sector zijn er mogelijkheden voor het krijgen van grote aanbestedingen. Daarom is het vooral van belang dat je de juiste strategie en visie hebt wanneer je je aanmeldt voor een grote aanbesteding. 

Als je hier nog geen ervaring mee hebt of dit simpelweg erg lastig vindt, is het verstandig om op zoek te gaan naar hulp. Bedrijven die actief zijn in de IT-sector kunnen er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een bedrijf dat gespecialiseerd is in IT tender in te schakelen. Dit soort bedrijven weten precies wat erbij komt kijken om een grote aanbesteding te doen en daarom is het voor hen een stuk eenvoudiger om een strategie op te stellen. Dit kan erg nuttig zijn voor bedrijven die zelf nog nooit een grote aanbesteding hebben binnengehaald. 

Neem nieuwe personeelsleden aan

Het is niet zo dat ieder bedrijf direct een grote aanbesteding aan kan nemen. Dat komt doordat je als bedrijf wel de capaciteit moet hebben om alle taken die hierbij komen kijken uit te voeren. Als je op dit moment niet veel capaciteit meer over hebt, is het verstandig om zo snel mogelijk nieuwe personeelsleden aan te nemen. Het kan lastig zijn om de juiste mensen te vinden, maar als dit je echt niet lukt, kun je altijd nog gebruik maken van de diensten van een uitzendbureau.