Het voordeel van acupunctuur

Misschien ken jij het woord nog niet, maar acupunctuur is het behandelen van je lichaam door middel van kleine naaldjes. Dit is onderdeel van een traditionele Chinese geneeskunde. Zij zeggen ook dat jouw lichaam in een staat met jouw geest door deze behandeling. Het nemen van zo’n acupunctuurbehandeling is wel echt effectief. Bij Gezondgilze.nl kan jij zulke behandelingen nemen. Wil jij nog weten wat de voordelen zijn van de behandelingen? Dan moet je vooral dit artikel verder lezen! 

Wat is acupunctuur?

Bij acupunctuur worden er extreem kleine naalden in je lichaam gezet op strategische plekken. Dit wordt gedaan om pijn, kwalen of ziektes te verminderen. Miljoenen mensen zeggen baat te hebben bij deze behandelingen. Het wordt ook veel gebruikt bij een tennisarm of iemand die misselijk wordt van een chemokuur. Het kan voor verschillende dingen gebruikt worden. Het doel van acupunctuur is om zo veilig mogelijk en natuurlijk mogelijk de balans weer te herstellen in je lichaam. De naalden worden daarom ook in je energiebanen geplaatst. Door deze acupunctuurpunten aan te prikken, komt er energie en bloed in beweging. Op deze manier wordt een blokkade in jouw lichaam opgeheven. 

Doet een acupunctuur behandeling pijn?

De beleving verschilt heel erg per persoon. Sommigen mensen vinden het enorm veel pijn doen en sommige voelen bijna niks. De een ervaart het dus erger, dan de ander. Heb je een prikangst en wil je toch een acupunctuurbehandeling doen? Dan is dat ook geen probleem. Hier wordt natuurlijk dan rekening mee gehouden. Je hoeft ook niet bang te zijn dat het plaatsen van de naalden een pijn doet. Deze zijn zo extreem dun, dat je dit nauwelijks zal voelen. De naalden zullen meestal zo’n vijftien tot dertig minuten blijven zitten. Ook bij het verwijderen van de naalden voel je meestal geen pijn. Het kan alleen zeer gaan doen wanneer de naalden de juiste diepte hebben bereikt, maar de pijn verschilt per persoon.