Wat is een zwemspa?

Je overweegt een zwemspa in Etten-Leur aan te schaffen, maar zoekt eerst naar nog wat meer informatie? Dan ben je hier precies op de goede plek. We vertellen je graag precies wat een zwemspa nu eigenlijk is.

Combinatie van zwembad en spa

Een zwemspa is zeker geen zwembad. Maar een zwemspa is ook geen spa. Eigenlijk vertelt de naam je al wel zo’n beetje wat een zwemspa nu eigenlijk is. Het is een zwembad en een spa allebei kun je wel zeggen. Er is een stroominstallatie aanwezig, zodat je vooruit zwemt zonder daadwerkelijk vooruit te gaan. Dit is dan eigenlijk het zwemgedeelte. Daarnaast is er ook nog een gedeelte waarin je dan niet zwemt, maar echt alleen geniet van het ultieme spa gevoel.

Verschillende soorten

Als je zoekt naar een zwemspa, ontdek je al snel dat er allerlei opties zijn. Denk alleen al aan de grote van de spa. In sommige modellen kun je met veel mensen tegelijk genieten, terwijl er ook kleinere modellen zijn waar je samen ingaat. Het is ook wel heel prettig als het spa gedeelte helemaal wordt afgescheiden van het zwembad gedeelte. Je wilt namelijk misschien niet in allebei de gedeelten dezelfde temperatuur en dan is dat handig afzonderlijk in te stellen.

Waarom kies je een zwemspa?

Het grootste voordeel van een zwemspa is dat je niet alleen geniet van het ontspannende, bruisende warme water, maar dat je direct aan zwemtraining kunt doen. Ook is het een groot voordeel dat je niet twee verschillende producten hoeft te kopen. Wil je graag een spa en een zwembad, dan heb je dat met een zwemspa mooi gecombineerd en bespaar je op je misschien wel kostbare ruimte. Een zwemspa is verder ook een stuk zuiniger dan een zwembad. Je hebt namelijk veel minder water nodig en bovendien warmt het water sneller op. Tenslotte geniet je bij een zwemspa niet alleen van de broodnodige lichamelijke inspanning, maar kun je na het actief bezig zijn in hetzelfde bad lekker tot rust komen en ontspannen.

Van een zwemspa krijg je geen spijt

Mensen die eenmaal in het bezit zijn van een zwemspa willen deze voor geen goud meer kwijt. Het is echt een aanwinst waar zowel volwassenen als kinderen erg van kunnen genieten.