De mooiste eyecatchers voor in jouw tuin

Een tuin in de stad is voor sommige mensen een droom. Als jij tot de gelukkige bezitters van een eigen tuin behoort, dan wil je daar natuurlijk ook volop van genieten. Het inrichten van een stadstuin kan lastig zijn. Met een paar leuke eyecatchers maak je altijd iets bijzonders van je tuin.

Vrolijk je tuin op met kleurrijke planten

Ook als je geen fan bent van uitbundig bloeiende planten kun je toch voor kleur zorgen in de tuin. Een plant als siergras hoeft niet altijd groen te zijn. Er is ook bijvoorbeeld het roodkleurige Japans bloedgras. Wil je een plant die wat hoger wordt? Kijk dan eens naar een glansmispel. Deze plant heeft ook een opvallend rood blad. Eigenlijk is de keuze oneindig bij het inrichten van je stadstuin. Als een uniforme en rustige sfeer je aanspreekt, kies dan planten met bloemen in eenzelfde kleur. Zoals lavendel, een dwergvlinderstruik of maagdenpalm.

Maak van je stadstuin een sfeervolle plek

Heb je geen groene vingers, dan zijn er nog genoeg andere manieren om je tuin gezellig te maken. Met een steigerhouten loungeset bijvoorbeeld. Of zet een schommelstoel in een hoekje onder de pergola. Je kunt de tuin net zo inrichten als je zelf wilt. Dat doe je bijvoorbeeld door design bloempotten op het terras neer te zetten. Of je legt een houten vlonder als pad door de tuin. Heb je zelf geen inspiratie? Vraag dan advies aan een professional.

Stadstuin: uniek ontwerp op maat

Je kunt dan niet alleen al je wensen aangeven, er wordt ook rekening gehouden met de mogelijkheden die je tuin heeft. Want misschien ligt je tuin wel verborgen tussen de andere woningen in de omgeving, waardoor er niet veel zonlicht overdag in de tuin komt. Of je tuin ligt juist op het zuiden, wat vraagt om planten die daar goed tegen kunnen. Natuurlijk krijg je een tuinontwerp dat helemaal past bij jouw persoonlijke smaak. Dat kan een hele landelijke indeling zijn of modern. Met de juiste mix van planten en tuinmeubelen, wordt jouw stadstuin de blikvanger van de buurt. Opzoek naar een stadstuin met een uniek ontwerp op maat, neem contact met ons op.