Hoe creëer je een gezellige eethoek?

De avondmaaltijd wordt vaak gezien als het perfecte moment om tot rust te komen en een goed gesprek te voeren met je gezin. In veel gezinnen is het namelijk het enige moment waarop alle gezinsleden thuis zijn en samen met elkaar eten, dus dat is een zeer goed moment om echt even quality time met elkaar te hebben. Je wilt dan natuurlijk wel dat je eetkamer tafel en de ruimte daaromheen gezellig is, zodat je van deze kostbare tijd kunt genieten in een leuke en inspirerende setting. Lees snel verder voor een paar goede tips waarmee je je eethoek een stuk gezelliger kunt maken! 

Zorg voor extra comfort

Als je met iedereen aan tafel zit wil je waarschijnlijk graag stimuleren dat iedereen gezellig blijft zitten na het eten en met elkaar in gesprek is. Daarom is het van belang om er voor te zorgen dat je eethoek een comfortabel plek is waar je graag even wilt blijven zitten. Er zijn verschillende manieren om dit comfort te creëren: denk bijvoorbeeld aan goed zittende eetkamerstoelen, gezellige en sfeervolle verlichting, of een speaker waarop je rustgevende muziek op kan zetten tijdens het eten. Zo is het voor al je gezinsleden, in het bijzonder voor kinderen, een stuk fijner om langere tijd aan tafel te blijven zitten. 

Genoeg ruimte aan de tafel

Ook is het een goed idee om te zorgen voor veel ruimte om en op de tafel. In hoeverre dit mogelijk is zal afhangen van de beschikbare ruimte die je hebt en de inrichting van je eethoek, maar vaak is het wel mogelijk om wat extra ruimte te creeëren. Door deze extra ruimte kan je namelijk gemakkelijker gasten in huis halen zonder dat je de hele eethoek moet verbouwen, en bovendien is het fijn als je niet allemaal pannen op de randen van de tafel moet zetten omdat deze helemaal vol staat. 

Sfeervolle verlichting

Verlichting in je eethoek goed voor elkaar krijgen kan best lastig zijn. Van de ene kant wil je namelijk verlichting die er voor zorgt dat er veel licht is, aangezien het wel zo fijn is als je kunt zien wat je eet. Maar tegelijkertijd wil je ook verlichting die voor een goede sfeer zorgt, zodat het uitnodigt om langer te tafelen. Een goede oplossing voor dit probleem is simpelweg het hebben van meerdere lampen. Denk bijvoorbeeld aan een hangende lamp boven de tafel voor tijdens het eten, en kleinere lampjes of kaarsen die de sfeer in huis brengen. Dimmers voor je lampen kunnen hier een erg goed idee zijn! 

Mooi bestek en servies

Iets dat vaak over het hoofd wordt gezien bij het inrichten van een eethoek is het hebben van mooi servies en bestek. Toch kan ook dat voor extra sfeer zorgen, zeker wanneer het goed aansluit bij de inrichting van de rest van de kamer. Ook mooie wijnglazen of waterglazen en een mooie karaf kunnen een hoop verschil maken. Door de eettafel leuk aan te kleden maak je het diner sowieso sfeervol! Zo zorg jij ervoor dat je samen met je gezin lekker kunt genieten, of dat nou op een doordeweekse dag is of tijdens de kerst.