Hoe richt ik een winkel in?

Wat voor winkel je ook hebt, de inrichting is altijd een belangrijk onderdeel. Niet alleen is een goede inrichting praktisch, maar het oog van de klant wil ook wat. In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je beide kunt bereiken!

Handig opbergen

We beginnen met het praktische gedeelte van winkelinrichting: of je nu kleding, sieraden of schoenen verkoopt, je zult de producten makkelijk moeten kunnen opbergen. De producten moeten goed zichtbaar zijn voor de klant en tegelijkertijd moet het handig aan te vullen zijn. 

Stellingen zijn ideaal als het op winkelinrichting aan komt; bij Begra kun je verschillende soorten stellingen kopen, zoals houten stellingen voor schoenen, confectiestellingen voor kleding en legbordstellingen waar je veel verschillende soorten spullen in kwijt kunt. Dezelfde soort stellingen kun je ook gebruiken voor het magazijn achterin de winkel; dat is wel zo handig!

De kleur van je muren

Nu gaan we in op wat de klant aan kan trekken om jouw winkel te bezoeken. Je zou het wellicht niet direct zeggen, maar de kleur van de muren is een belangrijk onderdeel van je winkelinrichting. Met name wanneer het gaat om kapperszaken of nagelsalons, maar dat betekent niet dat in kleding-, schoenen- of sieradenwinkels de kleur van de muren niet sprekend mag zijn. Kleuren wekken emoties op bij mensen; zo past (donker)blauw heel goed bij het creëren van rust, wekken geel en oranje creativiteit en vreugde op en maakt rood hongerig. Doe dus goed onderzoek naar een kleur voordat je hem op de muur verft!

Decoratie

We hebben nog één tip als het gaat om een mooie inrichting van je winkel. We verliezen ons vaak in praktische zaken, zoals het opbergen van producten, maar vergeten soms dat decoratie ook veel doet voor je winkel. Zo kun je leuke vazen, schilderijen of planten wegzetten om jouw winkel aantrekkelijk te maken voor klanten. Zet bijvoorbeeld in het midden van een lage kast waar je spijkerbroeken op aanbiedt een (nep)plant weg; dat zorgt er ook meteen voor dat mensen de broeken wat netter terugleggen.