Waar wordt de prijs van het huis op gebaseerd?

In Nederland staat de huizenmarkt op het punt van barsten. Daardoor is het zaak om er snel bij te zijn met het verkopen van je woning. Het is dan ook zeker geen wonder dat veel mensen een huis taxeren willen. Daarbij is een vraag die vaak voorkomt hoe dit precies in zijn werk gaat. Waar wordt de prijs van een huis op gebaseerd? `In deze blog worden de drie grootste factoren besproken op dit gebied. Zo weet jij precies waar men tijdens de taxatie van je woning op let.

De locatie van een woning

In de eerste plaats is de locatie van je woning een grote factor die bepaalt hoeveel waarde je huis heeft. Daarbij zorgt een locatie die gewild is voor een hogere prijs dan een locatie waar niet veel animo voor is. Als gevolg hiervan zijn woningen in grote steden vaak een stuk duurder vergeleken met woningen op het platteland.

Hoe groot de woning is

Een andere factor die de waarde bepaalt van je woning, is hoe groot het huis is. Mensen in Nederland hebben over het algemeen niet zoveel zin om in een klein huisje te wonen. Veel ruimte hebben is een groot voordeel voor de meesten. Daarom is het ook niet meer dan logisch dat een huis met met meer ruimte een hogere vraagprijs kan hebben. Elke vierkante meter telt dus bij een taxatie. Daarom kunnen zaken als een dakkapel laten leggen zeer aantrekkelijk zijn hiervoor doordat jij jouw woning vergroot. Daarbij worden ook aspecten van je woning als de tuin meegerekend op dit vlak. Wanneer je een groot huis hebt, kun je dus een mooie taxatieprijs verwachten.

Is het recentelijk gerenoveerd?

Tot slot bepaalt de staat van een woning hoeveel het waard is. Des te beter onderhouden een huis is, hoe meer je ervoor kunt vragen. Daarbij zijn er enkele onderdelen die met name een grote impact op de prijs hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan een keuken die recentelijk is gerenoveerd. Ook nieuw meubilair kan helpen om de waarde van je huis te verhogen. Hetzelfde geldt voor een recentelijk gerenoveerde badkamer. Houd dan ook zeker rekening met dit onderdeel van hoe de waarde van je huis wordt bepaald.