Wanneer kan je een heg snoeien?

Een heg is ideaal. Het geeft en een leuke sfeer, maar het biedt ook privacy. Het is natuurlijk prettig als je in jouw eigen tuin ook privacy hebt. Een heg heeft weinig onderhoud nodig. Je moet alleen een keer per jaar de heg snoeien, zodat die weer mooi in vorm is. Een gesnoeide heg zorgt voor een nette uitstraling. Het is alleen van belang dat je op het juiste moment de heg snoeit. Wij leggen jou uit wanneer je dit het beste kan doen en hoe, zodat jouw gekochte heg mooi in staat blijft. 

Waar kan je een heg mee snoeien?

Je kan met een heggenschaar de heg snoeien, maar het kan ook met een elektrische heggenschaar. De elektrische heggenschaar werkt sneller en is wat effectiever. Je moet de schaar op en neer bewegen langs de heg. Zo krijg je weer een mooie vorm in je heg. Het is effectief om een plastic doek onder de heg te leggen, zodat je de afgeknipte takken makkelijk kan weg gooien. 

Hoe snoei je in de juiste vorm

Een heg is wilder dan een haag. Een haag wil je strak in vorm hebben. Een heg kan je ook in een vorm snoeien, maar dan moet je er bewust van zijn dat het een wildere look kan hebben. Om een heg in een mooie vorm te snoeien, begin je voorzichtig met de zijkanten. Je haalt er steeds meer af totdat de heg in de gewenste vorm is. Wil jij nog een mooie haag die ook privacy biedt? Koop dan een beukplant. Deze zijn ook makkelijk in onderhoud. 

Wanneer kan je het beste een heg snoeien?

Het snoeien van een heg moet een keer per jaar gebeuren. Je kan het het beste in juni of in september jouw heg snoeien. Je hebt er dus niet veel werk aan. Knip of snoei nooit op een warme dag. Doe dit ook niet bij droogte. Doe je dat wel, dan wordt het herstel moeilijker. Je kan dan het beste even wachten totdat de droge periode voorbij is. Schijnt de zon ook hard, dan kan er snoeischade ontstaan. Is het dan beter om je haag te snoeien bij regen? Een heg snoeien met regen kan geen kwaad. Houd er wel rekening mee dat jouw snoeiapparatuur wel kan beschadigen door de regen. Het is daarom dus ook niet verstandig om met zware regenval te gaan snoeien. Het ideale weer om een heg te snoeien is met bewolkt weer. Het liefste ook met een beetje regenval. Door de vochtigheid kan de heg sneller herstellen.