Wat voor soort veranda past bij mij?

Een veranda, dat maakt je huis helemaal af! Wanneer je een veranda gaat bouwen, dan doe je er goed aan om eerst uit te zoeken wat voor soort veranda het beste past bij je wensen en behoeften. Er zijn een hoop verschillende type veranda’s; in dit artikel bespreken we drie top types.

Loungen in je leefveranda

Een absolute topper is de woon- of leefveranda. Dit type kun je zien als een extensie van je woning, waar je heerlijk kunt loungen en dineren aan een grote eetkamertafel. Een woonveranda is vaak goed geïsoleerd en kan voorzien worden van getint glas door Verandaglas; zo geniet je optimaal van privacy. Zet er een mooie set banken of loungestoelen in, een salontafel en een (elektrische) kachel, pak een drankje en geniet! 

Zen in glasshouses

Je hebt ze vast wel eens gezien, veranda’s die bijna compleet van glas zijn gemaakt. Glasshouse veranda’s doen denken aan kassen, maar geen zorgen – je zweet er niet in weg. Glasshouses zijn voorzien van een goede isolatie, waardoor de temperatuur niet te hoog of te laag wordt. Het voordeel van een glasshouse veranda is dat je ontzettend veel lichtinval hebt, wat goed is voor je mentale gezondheid. Richt je glasshouse in met een paar leuke planten, een stoel waar je lekker in wegzakt of leg je yoga mat neer en ontspan volledig.

Het hele jaar buiten

Wanneer je graag geniet van de buitenlucht, kun je kiezen voor open veranda. Dat is net even wat steviger dan een overkapping en zorgt ervoor dat je het hele jaar door in de tuin kunt zitten. Dankzij een open veranda hoef je de tuinmeubels niet op te ruimen in de herfst- en wintermaanden. Daarnaast heb je een lekkere plek om op zowel warme als koude avonden buiten te zitten zonder rekening te hoeven houden met het weer – ideaal!