Welke soorten binnenzonwering zijn er?

Op het moment dat de zomer aanbreekt en de zon schijnt in combinatie met hoge temperaturen, kan het erg warm worden in huis. Om ervoor te zorgen dat de temperatuur in huis aangenaam blijft, kan je ervoor kiezen om binnenzonwering op te hangen. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, lees hieronder meer over de soorten binnenzonwering.

Jaloezieën: aluminium of hout

Als je kiest voor jaloezieën kan je kiezen voor de aluminium of houten variant. Het grootste voordeel van aluminium jaloezieën is dat ze niet zwaar zijn. Ze zijn in verschillende kleuren te koop en je kan ze ook op maat laten maken. De houten variant daarentegen is iets dikker en zwaarder. Als jij rechte ramen hebt zullen de houten jaloezieën mooi staan.

Rolgordijnen

Een van de populairste opties voor binnenzonwering is een rolgordijn. Hierin is er heel veel mogelijk: verschillende kleuren, stofjes en afmetingen. Het rolgordijn is heel geschikt voor bij een kiepraam. Laat het op maat maken waardoor het precies past.

Plissé of duplégordijnen

Een plisségordijn heeft een specifieke vouw in het gordijn wat zorgt voor sfeervolle raambekleding. Duplégordijnen zijn als het ware dubbele plisségordijnen maar dan met een honingraat structuur. Het is te koop in een transparante variant, maar ook verduisterend.

Shutters

Tot slot kan je nog kiezen luiken met lamellen die gemaakt zijn van hout. Deze zogenoemde shutters zijn op verschillende manieren inklapbaar en zorgen voor een luxe sfeer in jouw woning. Het staat mooi bij ramen met een speciale vorm, zoals rond of ovaal.

Inspiratie opdoen in een showroom

Je kan binnenzonwering kopen bij Mooie Vloeren van Mano. Dit bedrijf verkoopt verschillende soorten vloeren maar ook kwalitatief goede binnenzonwering. Ga langs bij de showroom van Mooie Vloeren van Mano voor inspiratie en persoonlijk advies. Met meer dan 25 jaar ervaring word je goed geholpen en ga je naar huis met zonwering die perfect past bij jouw woning!