Zo zorg je voor een prettige verhuizing!

Jaarlijks besluiten er honderdduizenden mensen om te verhuizen. De redenen hiervoor lopen sterk uiteen. Ongeacht de reden is het prettig dat de verhuizing zo soepel mogelijk verloopt. Zo zijn er een aantal valkuilen die de verhuizing erg vervelend kunnen maken. Net als bij vele andere zaken is een goede voorbereiding onmisbaar. In dit artikel geven we tips die je kunt gebruiken voor de voorbereiding van de verhuizing.

Ga je alle zelf doen of schakel je een verhuisbedrijf in?

Niet iedereen heeft de tijd om een verhuizing volledig zelf te organiseren. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dan je zes dagen per week werkt en er niet op zit te wachten om alle spullen zelf te verhuizen. Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat de fysieke toestand ervoor zorgt dat het verhuizen onmogelijk is om zelf te doen. In dat geval is het zeer aan te raden om een verhuisbedrijf in Halsteren in te schakelen. Zij zorgen ervoor dat alle spullen op een efficiënte en veilige manier van je oude naar je nieuwe huis verplaatst worden. Houd er wel rekening mee dat hier hoge kosten voor gerekend kunnen worden. 

Laat op tijd dat je gaat verhuizen

Het is verstandig om ruim op tijd aan bedrijven en de gemeente te laten weten dat je gaat verhuizen. Zo dienen bijvoorbeeld bepaalde contracten te worden omgezet. Daarnaast is het wettelijk verplicht om een verhuizing bij de gemeente op te geven. Houd er bovendien rekening mee dat er andere regels zijn als je gaat verhuizen naar een andere gemeente. Zo kan het bijvoorbeeld nodig zijn om ook bij de nieuwe gemeente op gesprek te komen. 

Gooi alvast wat oude spullen weg

Veel mensen maken de fout om bij een verhuizing alle spullen mee te nemen naar het nieuwe huis. Eenmaal daar wordt er besloten dat een aantal meubels beter verkocht of weggegooid kunnen worden. Denk daarom van tevoren goed na over hoe je de nieuwe woning vorm wilt geven. Kijk bijvoorbeeld via het internet naar wat voor producten mooi passen in de woning. 

Voorkom een miskoop!

Voordat de koop van de nieuwe woning definitief is, is het belangrijk dat je een expert naar de woning hebt laten kijken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de constructie niet helemaal goed meer is en je op korte termijn voor hoge kosten komt te staan. Er zijn diverse blogs te vinden met tips voor het kopen van een woning. Lees deze goed door en wees goed voorbereid.