Bij welke klussen kan ik het beste een rolsteiger gebruiken?

Zowel in je huidige woonsituatie als bij het verbouwen van een zojuist aangeschafte woning is een rolsteiger een beter en vooral veiliger hulpmiddel dan een ladder. Je staat tevens stabieler en kunt meer gereedschap mee naar boven nemen. Tot zover de voordelen van een rolsteiger die je altijd bij de hand hebt. Voor welke klussen zet je hem in? Vijf voorbeelden.

De gevel schilderen

Een steigeraanhanger met rolsteiger kopen bij Rolsteiger.net is bij het opknappen van de gevel de logische eerste zet. Je kunt over de steiger wandelen en dus meer oppervlakte van een nieuwe kleur of materiaal voorzien. En je kunt er makkelijk met z’n tweeën op werken, zodat de klus sneller geklaard is. Ook hoeft de steiger minder vaak verplaatst te worden, maar is dit het geval, dan bieden de wielen (met remmen) het nodige gemak.

Ramen lappen

Je hebt geen glazenwasser met ladder meer nodig, want je rolt de rolsteiger uit de schuur, klimt erop en geeft de ramen zelf even de aandacht die ze verdienen. Met de blik schuin op het weerbericht doe je dit wanneer het jou het beste uitkomt.

Kozijnen opknappen of vervangen

Voor de handige klusser die zelf kozijnen opknapt of vervangt, is zo’n rolsteiger eigenlijk een onmisbaar item. Zeker gezien de vele gereedschappen die gebruikt moeten worden. Staand op een ladder zou dit een frustrerend klusje worden.

De dakgoot schoonmaken

Zo nu en dan is het raadzaam om de dakgoot schoon te maken, zeker in periodes waarin weinig regen valt – het is fijn om maximaal water op te kunnen vangen. Alle troep die erin ligt, denk aan bladeren en takjes, verstoppen de boel niet alleen, ze kunnen op den duur ook voor schade zorgen.

Ook in huis

Tot slot komt de rolsteiger ook in het (nieuwe) huis van pas. Het witten van hoge muren en/of het plafond gaat een stuk makkelijker, met twee man op de steiger en een derde die hem steeds verder rolt. Vanzelfsprekend doe je dit wanneer de vloer nog aangepakt moet worden, maar het geheel naar binnen rijden kan soms dus ook.