Dit heb je nodig voor jouw volgende verbouwing

Wanneer je besluit te gaan verbouwen zijn er een hoop zaken die je moet regelen. Je moet op zoek naar hulp, je moet materialen zoals verf inkopen, en je zult een goed plan moeten opstellen voor wat je precies wilt veranderen. Een succesvolle verbouwing baseert zich immers op een goed uitgedacht idee: zonder helder plan zal je merken dat je al snel tegen fouten aanloopt, die de verbouwing zelf aanzienlijk langer kunnen laten duren dan dat je graag zou willen. Lees hier een aantal tips over hoe je deze fouten kunt voorkomen en de dingen die je nodig hebt voor de verbouwing! 

Een duidelijke schets

Afhankelijk van de verbouwing zul je, voordat je ook maar iets doet aan de uitvoering van het plan, eerst duidelijk moeten opschrijven wat exact je plannen zijn. Voor een kleine verbouwing die je zelf doet hoeft dat niet heel uitgebreid te zijn: een nieuwe deur plaatsen (mits het niet om een dragende muur gaat) kan voldoen met een paar goede metingen, terwijl een aanbouw in samenwerking met een aannemer veel meer van je zal vergen. Toch kun je maar beter iets te veel aandacht hieraan besteden dan iets te weinig: als je midden in de verbouwing moet stoppen kan dat de duur van de chaos in je woning aanzienlijk verlengen. 

Een lijst met benodigdheden

Wanneer je een goed plan hebt gemaakt zul je ook merken dat deze stap een stuk makkelijker wordt. Je moet namelijk een complete lijst hebben met benodigdheden, die je voordat je gaat beginnen allemaal in huis moet hebben. Wanneer je tijdens het klussen erachter komt dat je iets essentieels mist, zoals bijvoorbeeld iets van ceta bever, kan dat namelijk erg veel tijd kosten, en aangezien dit makkelijk te voorkomen is kan het een enorm goed idee zijn om ook hier goed de tijd voor te nemen. 

Duidelijke afspraken met helpende handen

Wanneer je voor een verbouwing de hulp van anderen hebt ingeschakeld is het van groot belang om duidelijke afspraken hierover te maken. Wanneer je bijvoorbeeld je vrienden hebt ingeschakeld wil je wel zeker weten dat zij niet halverwege de klus opeens weg moeten, aangezien je dan gelijk met lege handen en een hoop puin staat. Wanneer je een aannemer en bouwvakkers in dienst hebt genomen spreken deze afspraken voor zichzelf: toch is het altijd een goed idee om mondelinge afspraken schriftelijk te bevestigen, zodat hier geen twijfel over kan bestaan.

Goede zorg voor jezelf

Als laatste is het ook belangrijk om tijdens een verbouwing goede zorg voor jezelf in huis te hebben. Een verbouwing, en vooral de chaos die daarbij komt kijken, kan namelijk voor erg veel stress en gerelateerde klachten zorgen. Daarom is het slim om ervoor te zorgen dat je dit niet op een drukke periode doet waarbij andere stressfactoren ook aanwezig zijn. Ook is het van groot belang om in de tijden dat je niet bezig bent ook echt goed je rust te pakken: dat is niet alleen belangrijk voor je lichaam, maar ook vooral voor de geest. Veel succes met het verbouwen van je woning!