Waarom een tuinontwerp met overkapping?

Een tuinontwerp met overkapping biedt niet alleen bescherming tegen regen, maar ook tegen zonlicht en wind. Zo kun je op warme zomerdagen toch buiten zitten zonder dat je verbrandt, en kun je tijdens een regenbui gewoon doorgaan met tuinieren of barbecueën. Daarnaast kan een overkapping ook bescherming bieden voor je tuinmeubilair en andere spullen die je in de tuin hebt staan.

Wat zijn de voordelen?

Een tuinontwerp met overkapping heeft verschillende voordelen. Zo kan het je tuin een extra dimensie geven en het hele jaar door bruikbaar maken. Ook kan een overkapping helpen bij het creëren van een intieme en gezellige sfeer in je tuin. Daarnaast kan het dienen als bescherming voor je tuinmeubilair en andere spullen in de tuin, waardoor je ze niet steeds binnen hoeft te halen bij slecht weer.

Lekker droog aan het werk als het regent

Een overkapping in je tuin kan ook handig zijn als je graag in je tuin werkt, bijvoorbeeld bij het verzorgen van planten of het aanleggen van een moestuin. Door de overkapping kun je zelfs tijdens een regenbui lekker droog aan het werk blijven. Daarnaast kun je door de overkapping ook het hele jaar door buiten sporten of yoga beoefenen, zonder dat het weer roet in het eten gooit.

Een tuinontwerp met overkapping kan op maat

Een van de grootste voordelen van een tuinontwerp met overkapping is dat het op maat gemaakt kan worden om aan je specifieke behoeften en wensen te voldoen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten of aluminium overkapping, een plat of schuin dak, en de grootte en vorm van de overkapping laten aanpassen aan je tuin. Ook kun je kiezen voor extra functies zoals ingebouwde verlichting, verwarming en audio systemen.

Verlengstuk van je woning

Een tuinontwerp met overkapping kan ook worden gebruikt als een verlengstuk van je woning. Je kunt er bijvoorbeeld een buitenkeuken of barbecue onder plaatsen, zodat je buiten kunt koken en eten met familie en vrienden. Een overkapping kan ook gebruikt worden als een plek om te ontspannen en tot rust te komen, of als een plek om te werken of te lezen.