Met deze sportoefeningen heb jij binnen mum van tijd een strak lichaam!

De zomer staat weer bijna voor de deur. Dit betekent voor de meeste mensen dat ze toch een extra tandje bijzetten in de sportschool. Ze willen toch wat gespierder voor de dag komen, zeker als ze veel tijd op het strand en rond het zwembad zullen doorbrengen. Op deze manier voel je je net wat lekkerder in je vel en bovendien ben je ook fitter. De hamvraag is alleen: welke sportoefeningen kan je het beste doen om zoveel mogelijk spieren te kweken voor de zomer? Dat lees je hieronder!

Touwtje springen

Een manier om je conditie op peil te houden is door af en toe eens te springen. En dan niet doelloos op en neer, nee met een touwtje. Bij het springen gebruik je veel verschillende spiergroepen en daarnaast verbrand je ook nog eens enorm veel calorieën. Het is een echte win-winsituatie dus! Als je dus je eigen uithoudingsvermogen wil verbeteren, dan is het zeker de moeite waard om eens een goed springtouw aan te schaffen. Tegenwoordig heb je namelijk zelfs springtouwen die je met je telefoon kan verbinden via een app, zodat je kan zien hoeveel rondjes je gesprongen hebt en hoeveel calorieën je precies hebt verbrand. Ideaal als je meer inzicht wil krijgen in je eigen sportregime! Tevens kan je uitrekenen hoeveel calorieën je precies moet verbranden om toch nog dat ene lekkere chocolade koekje te mogen eten: je weet ongeveer hoeveel je binnenkrijgt en hoeveel je moet sporten om deze calorieën er weer af te halen. Jij bent helemaal in balans!

Hoelahoepen

Een tweede manier om een betere conditie te krijgen en om wat kilootjes kwijt te raken, is door te gaan hoelahoepen. Dit lijkt op het eerste gezicht een nogal kinderachtige sport voor jonge kinderen, maar dat is allesbehalve waar. Hoelahoepen vergt namelijk flink wat inspanning en is een echte cardio work-out! Het is dus helemaal niet zo gemakkelijk als je denkt. Als je kennis wilt maken met deze sport, is het zeker een goed idee om het assortiment van Hoelahoepfitness te checken. Hier hebben ze verscheidene hoelahoeps in diverse soorten en maten. Op deze manier kan je eenvoudig uitvinden welke hoelahoep bij jouw lichaam past en met welke hoelahoep jij de sterren van de hemel gaat trainen!