Alles wat je moet weten over de verschillende soorten aanhangwagens

Het hebben van een aanhangwagen kan erg handig zijn. Als jij van plan bent om een aanhangwagen te gaan kopen, is het wel belangrijk om te weten wat de beste wagen is voor jou. Er is vandaag de dag namelijk een grote hoeveelheid verschillende aanhangwagens waar jij uit kunt kiezen met elk hun eigen voordelen. Door de juiste aanhangwagen te kopen, kun je op de lange termijn een hoop geld besparen, maar waar moet je nou op letten bij het kopen van een aanhangwagen? Daar kun je in dit artikel meer over vinden.

Verschillende type aanhangwagens

Wanneer je op zoek bent naar een aanhangwagen, zul je eerst moeten gaan kijken naar het type aanhangwagen waar je naar op zoek bent. Er zijn een aantal populaire aanhangwagens en modellen die veel worden gekocht op dit moment. Dit zijn onder andere de plateauwagens, kippers en multitransporters. Ook zijn er merken die een stuk meer gewild zijn dan andere. Zo heb je bijvoorbeeld Van Laar aanhangwagens die een stuk beter in de markt liggen dan de meeste aanhangers van andere merken. Wel zul je vaak zien dat je voor de bekende merken meer moet betalen dan voor andere merken. Je zult over het algemeen echter ook een stuk meer waar krijgen voor je geld bij deze bedrijven.

Een enkele of dubbele as

Je zult wanneer je een aanhangwagen wilt gaan kopen ook een beslissing moeten maken over of je een enkele of dubbele as wilt. De meeste trailers hebben een enkele as en dit is voor in de meeste situaties ook voldoende. Dit zijn aanhangwagens die voor de meeste ritjes zeer geschikt zijn, alleen als je een grote vracht wilt vervoeren ligt dit ander. De wagens zijn lichter en rijden hierdoor ook een stuk zuiniger. Wel is het dus zo dat je er per keer minder gewicht mee kunt vervoeren.

Het laadvermogen van een aanhangwagen

Bij het kopen van een aanhangwagen komen een aantal dingen kijken. Een van de belangrijkste dingen om op te letten is het laadvermogen dat de wagen heeft. De meeste aanhangers kunnen tot een maximum van 750 kilo aan spullen vervoeren. Om te weten of dit voor jou genoeg is, is het belangrijk dat je nagaat waar je de aanhangwagen voornamelijk voor wilt gaan gebruiken. Als je kiest voor een aanhangwagen met remsysteem, zul je bijvoorbeeld meer dan 750 kilo aan lading kunnen vervoeren. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de wagen waaraan de aanhangwagen wordt gevestigd. De auto moet ook goedgekeurd zijn voor een bepaald trekgewicht.
Heb je ooit gehoord van een hulpkoppeling?