De vijf beste pizzeria’s in Nederland

Bijna iedereen houdt van pizza, maar dan wel van hele goede echte Italiaanse pizza. Maar die krijg je niet vaak bij grote pizzaketens. Tegenwoordig zijn er zoveel pizzeria’s dat je overal wel pizza kan laten bezorgen bijvoorbeeld een pizza bestellen in Hoofddorp, Amsterdam of Venlo.

De lekkerste pizzeria van Nederland

De lekkerste pizzeria van Nederland komt uit Maastricht. Onze winnende pizzeria Bocca Lupo ligt midden in het centrum van Maastricht, aan het Vrijthof. Ze richten zich daar alleen op pizza’s, dus je hoeft geen kaart vol pasta’s en vleesgerechten te verwachten. De volledige focus ligt op pizza’s. Bocca Lupo is niet de goedkoopste maar we betalen graag een euro extra voor een pizza van topkwaliteit.

De enige pizza die ieder jaar in de lijst heeft gestaan

Dit jaar staat restaurant O’Pazzo uit Rotterdam op nummer twee. Het is een gezellig restaurant met een unieke inrichting, waar je echt fantastische pizza’s kunt eten. De grote trots van het restaurant en het middelpunt van de keuken is de prachtige houtoven in de vorm van een octopus.

La Perla

La Perla is een pizzeria in Amsterdam met verreweg de beste pizza’s van Amsterdam. Je kunt je pizza ter plekke opeten of afhalen. Bezorgen of telefonisch bellen doen ze niet. Ze zeggen ‘onze pizza is op z’n best als je hem nét uit de oven eet’. 

Een echte Italiaanse pizza

Bij Bastacosi in Utrecht zetten ze maximaal vijftien verschillende pizza’s op de kaart. De pizza’s die ze maken, willen ze vooral erg goed maken. En dat lukt ze ook zeker! Bastacosi heeft twee locaties waar je ontzettend goede echte Italiaanse pizza kunt eten. Bij deze pizzeria kun je afhalen maar ze bezorgen niet thuis. Wanneer je een feestje geeft, kun je een mobiele houtoven van Bastacosi laten komen, daarmee bakken ze heerlijke pizza’s op locatie.

Een traditionele Napolitaanse pizza

Pizzeria Back to Basics in Haarlem bakken ze je pizza voor het traditionele Napolitaanse recept. Het deeg wordt niet kant en klaar besteld maar in eigen huis gemaakt. De pizzeria wordt gerund door India Donisi en haar vader, de pizzabakker Francesco. In het verleden won hij veel prijzen met z’n pizza’s. Dus als je een pizza gaat eten in Haarlem is dit een echte aanrader!