Engelse tradities, gewoontes en gerechten

In Engeland heb je hele andere tradities en gewoontes. Het is dan wel prettig dat je hier op voorbereid bent voordat je naar Engeland gaat voor een uitwisseling of een vakantie. Wil jij jouw algemene kennis over Engeland nou uitbreiden? Lees dan vooral dit artikel verder en zo ben jij goed voorbereid op jouw uitwisseling in Engeland. 

Tradities

Voor Engeland is tweede kerstdag heel belangrijk. Kerstmis wordt in Engeland ook groots gevierd. Tweede kerstdag is bij hun niet de dag dat cadeautjes uitgepakt worden, maar de sterfdag van St. Stephan wordt herdacht. Zij noemen deze dag ‘’ Boxing Day’’. De Engelsen geven die dag ook dingen weg. Vroeger werd er zelfs geld in dozen gedaan bij de Engels kerken en dit geld ging dan naar de armen. Ook hebben de Engelse een heel opvallend accent. Dit is voor veel mensen wennen, maar wel leuk om te horen. Wil je nou ook Brits kunnen en het op een leuke manier leren? Neem dan een kijkje bij Information Planet. 

Gewoontes

In Engeland is het verkeer heel anders geregeld. Je moet daar namelijk altijd links rijden. Houd hier van te voren rekening mee, want je wilt niet gaan spookrijden. In Engeland zie je veel rode brievenbussen. Ze zijn rood van kleur, omdat ze dan tenminste opvallen. Daarom zijn ook de telefooncellen rood. Je ziet voornamelijk in Engeland deze telefooncellen nog veel. Nog iets wat echt typische Engeland is, zijn de rode dubbeldekker bussen. Deze bussen kom je vooral in Londen tegen en is een leuke happening. 

Typische Engelse gerechten

De Engels hebben naast hun bijzondere accent ook bijzondere gerechten. Het Engelse ontbijt is redelijk zwaar vallend en niet gezond. Het ontbijt bestaat uit eieren, sausage, witte bonen in tomatensaus, bacon en bloedworst. Het eten van fish & chips is in Engeland ook een zeer geliefd gerecht. De Engelsen drinken ook behoorlijk veel thee. Ze drinken hun zwarte thee het liefst met veel melk erin. Vaak wordt er bij de thee nog een lekkere scone gegeten. Een scone is een mix tussen cake en brood. Het wordt gegeten met ongezoete slagroom en jam ertussen. Het is de perfecte snack voor tussendoor!