Hoe voorkom je het verliezen van je bril?

Het verliezen van je bril is niet alleen vervelend, maar kan ook duur worden als je een vervangende bril moet kopen. Het goede nieuws? Deze handige tips kunnen ervoor zorgen dat je bril altijd binnen handbereik is.

Eenvoudige oplossingen

De oudste truc om je bril niet te verliezen is door hem om je nek hangen. Dit kan met een kleine ketting of koord die je in alle soorten, maten en kleuren vindt bij een opticien in Rijswijk.

Net als bij andere kleine voorwerpen, zoals autosleutels of een portemonnee, is een vaste plek in huis om je bril op te bergen een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je altijd weet waar ze zijn. Het werkt echter alleen als je er altijd aan denkt om ze daar te plaatsen. Ook kun je een brilstandaard proberen als je je bril niet gebruikt.

Tip: plaats je bril niet boven op je hoofd als je nadien geen oncomfortabele of losse pasvorm wil, omdat dit het frame van je bril uitrekt.

Wees creatief

Je hebt misschien al een hoesje voor je bril, maar is het helder en gemakkelijk te herkennen? Als dat niet het geval is, kan het overschakelen naar een levendige kleur er voor zorgen dat de behuizing opvalt. Een leuk ontwerp kan ook helpen bij het lokaliseren van je bril!

Als je vaak op plaatsen met een lage lichtkwaliteit komt, kun je zelfs proberen om een dunne strook glow-in-the-dark materiaal op het frame aan te brengen, zodat je bril opvalt in het donker.

De kracht van technologie

De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat ze hun telefoon tegenwoordig als volgapparaat voor ongeveer alles kunnen gebruiken, inclusief een bril! Hoewel sommige GPS trackers misschien nog te groot zijn om op de lenzen of het frame van je bril te plaatsen, kun je de tracker altijd op een brillenhoes bevestigen.