Last van de pols. Wat nu?

De pols is één van de belangrijkste gewrichten in het lichaam. Je hebt het nodig om jouw hand vlot te bewegen en pijn aan de pols kan ontzettend vervelend zijn om op een leuke en een normale manier doorheen de dag te komen. Heb je last van jouw pols? Dan kan dat veel verschillende oorzaken hebben. Maar wat kan je nu het best doen als je last hebt van jouw pols? Hoe pak je dit probleem het best aan?

De klachten

De pols is een ingewikkeld gewricht waarbij pijn alles kan betekenen van lichte last tot een gecompliceerde en ernstige blessure. Bij de volgende klachten kan je best actie ondernemen: jouw pols is dik, warm en rood, je kunt niet meer normaal werken, de klachten houden langer dan een paar weken aan, de pijn blijft erger worden. Ondervind je dergelijke zaken? Dan kan je best meteen bij een arts terecht om jouw pols te laten onderzoeken. Hand & Pols Fysiotherapie en Revalidatie kan dan zelfs aangewezen zijn om terug op volle sterkte te komen. Ook als je ’s nachts wakker begint te worden van de pijn is het een goed idee om gespecialiseerde hulp in te roepen.

Ontlast jouw pols

Heb je matig last van jouw pols maar zijn de klachten nog niet van die aard om bij een specialist aan te kloppen? Dan kan je in eerste instantie er best voor kiezen om jouw pols te ontlasten. Stop even voor een paar weken met sporten/zware arbeid te verrichten. Draag eventueel een polsbrace om de spanning op het gewricht weg te houden en vermijd alle activiteiten die iets met jouw pols te maken hebben. Dat betekent dat je ook in het dagdagelijkse leven de nodige aanpassingen moet doen.

Doe de juiste oefeningen

Last van de pols? Dat kan liggen aan overbelasting maar het kan ook zo zijn dat jouw pols gewoon niet sterk genoeg is om de last te dragen. In dit geval is het een goed idee om oefeningen uit te voeren die de spieren in jouw pols en/of onderarm versterken. Een snelle internetzoektocht kan je hierbij verder helpen of je kunt ook aankloppen bij een specialist ter zake die jou verder kan helpen!