Met deze tips kun jij duurzaam gaan zwemmen in de zomer

Een eigen zwembad

Hoe heerlijk is het om een eigen zwembad in je tuin te hebben. Kom je uit je werk, dan hoef je alleen nog maar je zwemkleding aan te trekken en je kunt zo het water in plonzen. Begin je de dag graag met een poosje zwemmen, dan hoef je niet helemaal naar het zwembad, maar je kunt zo in je eigen tuin het water in. En wat genieten kinderen van een eigen zwembad. Het nadeel kan echter zijn dat je het liefst zoveel mogelijk rekening houdt met het milieu. En is een eigen zwembad dan wel zo duurzaam. Gelukkig is dat zeker wel mogelijk als je rekening houdt met een aantal aspecten.

Niet te snel warmte verliezen

In koud water zwemmen vindt bijna niemand lekker. Maar ja, het water verwarmen dat kost nogal wat. Daarom is het in ieder geval een goed idee om te kijken wat voor zwembad je neemt. Het materiaal is best belangrijk als het gaat om wel of geen warmte verliezen. Denk bijvoorbeeld aan zwembaden van composiet, die zijn op dit gebied ideaal. Er is een goede isolatie, zodat de warmte van het water niet al te snel verloren gaat.

Warmteverlies zwembad voorkomen door goede afdekking

Zorg zeker voor een goede zwembadafdekking. Het eerste grote voordeel daarvan is dat het water veel schoner blijft. Je hoeft dan tenminste niet telkens alle bladeren of ander vuil te verwijderen voordat je lekker wilt zwemmen. Door een afdekking voorkom je warmteverlies van het zwembad en dat is natuurlijk heel duurzaam. Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden op dit gebied. Kijk naar een afdekking die het beste past bij jouw zwembad.

Kiezen voor een energiezuinige pomp

Je hebt natuurlijk ook nog een pomp nodig bij je zwembad. Neem er een met een hele slimme en effectieve filtratie. Dan bespaar je enorm op energie. Dat is goed voor je portemonnee, maar ook in het kader van duurzaamheid ben je dan goed bezig. Neem een pomp die automatisch na een paar minuten uitschakelt. Of zorg voor een pomp waarbij je zelf de tijd in kunt stellen. Of laat de pomp in ieder geval zodra het mogelijk is terugschakelen naar een lager toerental. Dit kan bijvoorbeeld als het zwembad niet gebruikt wordt.