Tips bij het kopen van dj-apparatuur

Als dj zijnde moet jouw apparatuur goed in orde zijn. Het moet goed werken en kwaliteit leveren. Daar is vaak een flinke investering voor nodig om alle apparatuur in te schakelen dat nodig is en dat dan ook nog van goede kwaliteit. Het is daarom ook ideaal om professioneel dj materiaal in te huren. Zo hoef je niet gelijk al je geld kwijt te zijn aan de investering van de apparaten. Zo weet je ook zeker dat het apparatuur is van kwaliteit. Wil je het toch kopen, dan kan dat ook. Wij geven jou de ideale tips bij het kopen van dj-apparatuur. 

Weet wat voor dj jij wilt zijn

Als je als dj wilt gaan beginnen is het belangrijk dat je bepaalt wat voor dj jij bent en wilt zijn. Wil je graag als dj op bruiloften, apres ski, feesten of festivals werken? Het is belangrijk dat je weet voor welke doelgroep je wilt gaan draaien. Sta je liever in de club te draaien, dan heb je een hele andere doelgroep dan iemand die draait op een bruiloft. Het is belangrijk om dit voor jezelf te bepalen en bij welke doelgroep jij jezelf fijn voelt. Hier kan je jouw dj spullen op af stemmen. 

Wat voor spullen heb je allemaal nodig? 

Een dj heeft veel aan te schaffen. Je moet sowieso een dj controller aanschaffen. Daar komt dan ook nog een software bij. Dit is dan ook nog niet alles. Het is ook belangrijk dat je een goed werkende laptop hebt. Hier moet je veel mee doen en het is dus handig dat je een laptop hebt waar je goed en makkelijk mee overweg kan. Je laptop gebruik je namelijk om nummers te kiezen, effecten toe te voegen en om te zien wat er allemaal gebeurt. Je hebt niet genoeg aan een dj software en laptop. Je hebt ook een goed werkende koptelefoon nodig. Met de koptelefoon kan je de muziek van te voren horen en een voorproefje draaien. Speaker van goede kwaliteit zijn ook belangrijk. Het geluid dat uit de boksen komt moet wel mooi zijn. Het is handig om als beginner wat dj lessen te nemen. Zo wordt je beter en weet je wat je aan doen bent. Het moeilijkste deel in de dj wereld is het mixen van muziek. Hier komt meer bij kijken dan alleen de beats gelijk laten lopen. Het is dan ook handig dat je een mix-display hebt waar je goed mee overweg kan.