Tips voor het beveiligen van je woning 

Bij het beveiligen van een woning zijn er tal van verschillende factoren om rekening mee te houden. Wie dacht klaar te zijn met stevig hang- en sluitwerk op de voor- en achterdeur heeft het mis. Er komt meer bij kijken! In dit artikel vind je enkele handige tips, die je helpen de beveiliging van je woning te verbeteren. Aan welke van deze zaken heb jij al gedacht bij het beveiligen van je eigen huis? 

Tip 1: let op de SKG-beoordeling van sloten 

Wanneer je voor nieuw hang- en sluitwerk op ramen en deuren in huis kiest, is het raadzaam te letten op de SKG-beoordeling ervan. SKG is een afkorting van Stichting Kwaliteit Gevelbouw; een onafhankelijke partij die sloten test op de weerstand die ze bieden bij een inbraakpoging. Sloten kunnen een beoordeling van maximaal drie sterren krijgen. Aangeraden wordt te kiezen voor sloten met tenminste twee van deze sterren. 

Tip 2: installeer een alarminstallatie in huis 

Vaak blijkt een goed slot op de voordeur niet voldoende te zijn om een inbraak in huis te kunnen voorkomen. Zelfs een slot met drie SKG-sterren is open te breken door een inbreker. Het maakt het heel verstandig om het hang- en sluitwerk te combineren met een alarminstallatie. Deze kun je op maat laten samenstellen, wanneer je een slotenmaker in kaart laat brengen welke route een inbreker zeer waarschijnlijk volgt bij een inbraakpoging. 

Tip 3: schrik inbrekers af met een beveiligingscamera 

De inbraakbeveiliging van een woning wordt vaak opgebouwd uit verschillende lagen. Sloten vormen hiervan de basis, gevolgd door het alarmsysteem. Voeg er nog een derde laag aan toe, door deze componenten te combineren met een beveiligingscamera. Deze beveiligingscamera wordt in verschillende soorten aangeboden. Onderscheid wordt onder meer gemaakt tussen een dummycamera en bijvoorbeeld een slimme deurbel.