Waar is een drukverhoger goed voor?

Stromend water is één van de belangrijkste basisbehoeftes om te kunnen spreken van een kwalitatief leven. Jammer genoeg is stromend water op zich niet genoeg. Heel wat gebouwen en gezinnen kampen met het gekende probleem van een val in de waterdruk Dit kan heel wat oorzaken hebben. Jammer genoeg zijn er heel wat minder oplossingen voorhanden. Een gekende en betrouwbare oplossing is een drukverhoger. Maar wat is een drukverhoger? En waarom zou je er eentje moeten aanschaffen?

Wat is een drukverhoger?

Een drukverhoger is eigenlijk een andere naam voor een zogenaamde hydrofoorpomp. Klinkt heel ingewikkeld maar de werking is vrij gemakkelijk uit te leggen. Je plaatst een dergelijke drukverhoger tussen jouw waterleiding in de woning en sluit het apparaat aan op netstroom. De inkomende waterdruk die standaard rond de twee bar ligt wordt door de drukverhoger omgezet in een constante waterdruk. Je kunt zelf de gewenste druk instellen en de drukverhoger zorgt ervoor dat doorheen het hele huis de waterdruk constant is. Dit geldt zowel voor warm als voor koud water want een drukverhoger wordt geplaatst voor de CV-ketel.

De voordelen

Wil je een drukverhoger kopen bij bijvoorbeeld Soft Water Systems? Dan wil je natuurlijk eerst ook enkele van de voordelen op een rijtje zien. Het grote voordeel van een drukverhoger is dat je komaf maakt met een te lage of een te veel schommelende waterdruk. Dat betekent dat je niet meer moet vrezen voor een douche waar slechts een slappe straal uitkomt of problemen met de waterdruk boven terwijl het beneden perfect loopt. Oorzaken van een dergelijke problematiek met de waterdruk kunnen legio zijn zoals bijvoorbeeld wonen op behoorlijke hoogte of een verouderde waterleiding.

Energiezuinig

Veel mensen maken de fout om te denken dat een drukverhoger een duur, energieverslindend en moeilijk te installeren apparaat is. Dat is echter niet waar. Een goede drukverhoger kan je vlot instellen en valt ook gemakkelijk te installeren. Al blijft het natuurlijk aangewezen om dit door een professional uit te laten voeren. Bovendien is het zo dat een drukverhoger net kostenbesparend kan werken. Je kunt immers veel sneller uit de voeten met het water en hoeft er minder van te verbruiken. Praktisch, gemakkelijk en goed voor de financiën!