Waar moet je opletten bij het kopen van een sigaar?

Als je een sigaar wilt gaan kopen, is het belangrijk dat je niet zomaar een sigaar koopt. Het is afhankelijk van bepaalde elementen. Wordt dit je eerste keer een sigaar roken? Is een sigaar niet te groot? En lust je de smaak? Dit is allemaal belangrijk om te weten voordat je een sigaar aanschaft. Er bestaan ook een hoop sigaren op de markt. De corona sigaar bij sigarenverkoop.nl wordt beschouwd als de mooiste soort sigaar. Niet te dun en ook niet te scherp. Het is ook maar net wat jij lekker vindt. Lees in dit artikel alle tips bij het kopen van een sigaar.  

Zorg ervoor dat je in bezit bent van een humidor

Een humidor is een bewaarkist of -ruimte die wordt gebruikt om sigaren in op te bergen. Door middel van een humidor blijven jouw sigaren in goede conditie. Een humidor zorgt er ook voor dat de juiste luchtvochtigheid blijft. Dit is belangrijk voor de sigaren. De humidor heeft nog een belangrijke functie. Het doosje beschermt de sigaren tegen andere aroma’s. Sigaren kunnen namelijk heel gemakkelijk de geuren en smaken van hun omgeving overnemen. De smaak verandert dan. Maak het doosje ook nooit schoon met schoonmaakmiddel. Hierdoor wordt de sigaar niet lekkerder. 

Voor welke sterkte moet ik gaan? 

Wanneer je net ben begonnen met roken of het je eerste keer is, kan je het beste beginnen met een milde sigaar die niet al te sterk is. De sterkte van een sigaar heeft impact. De nicotine die je rookt neemt je lichaam op. Als beginnende roker is daarom ook belangrijk niet gelijk een hele sterke sigaar te nemen. Je bent nog niet gewend aan de hoeveelheid nicotine. 

Naar welke grootte, dikte en kleur moet ik kijken? 

Er bestaan een hoop soorten sigaren en dus ook een hoop groottes, diktes, vormen en ook kleuren. Dit kan allemaal invloed hebben. De kleur zegt niet altijd wat over de sigaar. De dikte en grootte van de sigaar hebben wel een hoop invloed. Een dikke sigaar heeft bijvoorbeeld meer nicotine. Hoe dikker, hoe sterker dus. De lengte van de sigaar speelt een rol in de rookduur van de sigaar.