Waarom je zou moeten studeren in Canada?

Lijkt het je leuk om in een ander land te studeren? Dat is zeker geen slecht idee! Studeren in het buitenland kent namelijk verschillende voordelen. Je leert dan veel over andere onderwijssystemen en het staat ook bijzonder goed op je cv. Uiteraard zijn er verschillende landen waar je kunt studeren, maar we raden je toch aan om naar Canada toe te gaan. Maar wat zijn dan de voordelen van studeren in Canada? In deze tekst gaan we daar wat dieper op in.

Goede kwaliteit onderwijs

Canada staat bekend om de hoge kwaliteit onderwijs die ze bieden. Veel internationale studenten kiezen er om die reden dan ook voor om daar te gaan studeren. De universiteiten in Canada staan hoog op internationale toplijsten. Kom je na je studie terug naar Nederland, of besluit je in een ander land te gaan studeren? In beide gevallen zullen de werkgevers positief over je cv zijn.

Het is relatief goedkoop

We leven tegenwoordig in dure tijden en dat is voor veel mensen zeer stressvol. Het collegegeld ligt in Canada erg laag in vergelijking met andere ontwikkelde landen. Ook het leven in Canada zelf is relatief goedkoop en de huurprijzen zijn ook schappelijk. Het is dus een ideale plaats voor de arme student met weinig geld die toch wil genieten van een mooie studententijd.

Geen aparte werkvergunning nodig

Wil je tijdens je studententijd ook werken? In de meeste landen heb je dan een aparte werkvergunning nodig. Dat is in Canada gelukkig niet het geval. De wetgeving is daar erg soepel voor internationale studenten. Internationale studenten mogen in Canada tot en met 20 uur per week werken.

Veel buitenschoolse activiteiten

In Canada zijn niet alleen de onderwijsinstellingen van een hoog niveau, maar ze bieden tegelijkertijd ook verschillende buitenschoolse activiteiten aan. Daarbij kun je denken aan voetbal, zwemmen, basketbal en nog veel meer.

Advies nodig?

Lijkt het je na het lezen van dit artikel leuk om te gaan studeren in Canada? Dan snappen we goed dat je advies nodig hebt. Gelukkig kun je bij verschillende instanties terecht. Denk aan YFU, maar ook highschool Canada met hulp van ASSE.