Wat zijn de mogelijkheden voor een garagedeur?

Garagedeuren komen in allerlei maten en vormen. Het kan dan ook lastig zijn om de juiste uit te kiezen die voor u in de smaak valt. De variatie in materialen, type garagedeuren en bedieningssystemen is groot.

Wat voor soort garagedeur?

Tegenwoordig heb je verschillende soorten garagedeuren. Zo zijn elektrische garagedeuren niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken. Je opent hem in een zucht vanaf een afstand waardoor je niet langer meer lang hoeft te trekken aan de hendel om hem omhoog te krijgen. Toch zijn deze elektrische garagedeuren enorm veelzijdig en zijn er veel soorten garagedeuren waarbij elke deur zijn eigen stijl uitdraagt. Of je nou een landelijk gevoel of luxe uitstraling wil; alles kan!

Zo zijn er tegenwoordig sectionale deuren, zijwaardsschuivende deuren en kanteldeuren. Elk van deze soort deuren heeft zijn eigen stijl waarbij je persoonlijke touches kunt aanpassen.

Kanteldeuren

Wanneer een garage een kanteldeur heeft, moet u denken aan de klassieke garagedeur die in zijn geheel omhoog beweegt onder het plafond van de garage. Deze deuren zijn enorm praktisch en kunnen ook heel mooi afgewerkt eruit ziet. Ook zijn deze deuren vaak de goedkoopste optie.

Sectionale deuren

Sectionale deuren worden horizontaal geopend en is gemaakt vanuit verschillende panelen. Het voordeel van dit soort garagedeur is dat hij in stukken omhoog kan gaan. Hij beweegt als het ware recht in blokken omhoog waardoor de gehele deur niet meer in één zwaai omhoog hoeft.

Zijwaardsschuivende deur

Deze soort deur is eigenlijk vrijwel identiek aan de sectionale deur, maar gaat in plaats van horizontaal verticaal omhoog. Groot voordeel van deze soort garagedeur is dat je een klein stukje kunt openen om naar binnen te gaan. Zo kan je de deur opzij open schuiven waardoor je je fiets zo naar binnen kunt zetten. Ideaal voor

Naast deze soorten deuren zijn er nog veel meer opties en variaties die je kunt aanpassen bij het uitkiezen van een garagedeur. Garagedeuren van EDB Bakx Hoeven kunnen jou de perfecte garagedeur leveren die bij jouw uitstraling past. Zo kan je kleur, soort en type aandrijving aanpassen tot jouw perfecte garagedeur.