Welke brilvorm past bij mij?

Wist je dat je gezichtsvorm het belangrijkste en meest bepalende gedeelte vormt voor de juiste brilvorm? Heb je bijvoorbeeld een gezicht, waarbij een ronde montuur goed staat? Of misschien staat een opvallende montuur beter? Er zijn veel verschillende gezichtsvormen en dit artikel geeft aan waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe bril.

Brilvorm ovaal of rond gezicht

Ovale gezichten hebben over het algemeen veel geluk, omdat veel brillen hier uitstekend bij passen. Het zijn symmetrische gezichten en je kunt ervoor kiezen om de contouren nog eens extra te benadrukken. Dit doe je door te gaan voor een rechthoekig montuur of een vlindermontuur.

Ronde gezichten hebben de behoefte aan een stukje contrast. Contrast zorgt er namelijk voor dat je optisch een slanker gelaat kunt creëren. Let er daarnaast op dat het om een brilvorm gaat, waarbij het montuur even breed of breder is dan je eigen gezicht.

Brillen vierkant of rechthoekig gezicht

Vierkante gezichten hebben een kaaklijn en jukbeenderen die ongeveer even breed zijn. Je kunt kiezen voor een rechthoekige bril, maar dit kan wel resulteren in een strenge uitstraling. Ovale en ronde brilvormen zijn iets minder passend, omdat het contrast iets te groot wordt. Werp eens een blik op monturen met dunne randen of monturen zonder rand.

Rechthoekige gezichten kunnen wel kiezen voor een rond montuur. Ook grote vormen doen het goed bij een rond gezicht, zoals een pilotenbril.

Bril diamantvormig of hartvormig gezicht

Diamantvormige gezichten worden vaak omschreven als driehoekig. Vind balans door te kiezen voor een model, waarbij het montuur breder is dan de kaaklijnen. Dit zijn modellen, zoals half frame of cat-eye. Afgeronde hoeken staan eveneens uitstekend.

Hartvormige gezichten kunnen gebruik maken van bijvoorbeeld een wayfarer bril.

Dit is een brilvorm met ingetogen kenmerken en je kunt deze vorm op vrijwel ieder gezicht dragen.

Opticien B-Optics

Wil je graag advies van een gediplomeerde opticien? Breng een bezoekje aan opticien B-Optics. Hier kun je hulp krijgen bij het uitzoeken van de juiste brilvorm voor je gezicht. Ze hebben alle kennis in huis, zodat je zeker weet dat je een brilvorm aanschaft die echt bij je past. Tevens kun je je ogen laten meten zodat je altijd en overal perfect zicht hebt.