Zo onderhoud je jouw elektrische scooter!

Heb jij een elektrische scooter gekocht? Dan is het heel logisch dat je zuinig bent op deze scooter en graag wilt dat de scooter zo lang mogelijk mooi blijft en goed blijft rijden. Het is dan dus heel belangrijk dat je de elektrische scooter op een goede manier onderhoud. Mocht je nog geen e-scooter hebben, koop een e-chopper in Dordrecht. Deze moet je wel onderhouden. Hoe doe je dit? Dat lees je in dit artikel. Lees dus zeker even verder als je wilt weten hoe je dit aanpakt. Veel leesplezier!

Laad de accu tussentijds ook op

Wil jij dat de accu van de elektrische scooter het zo lang mogelijk goed blijft doen? Zorg er dan voor dat je deze regelmatig tussentijds oplaadt. Let ook op dat je deze niet hard laat vallen bijvoorbeeld. Kleine beschadigingen kunnen de prestaties van hoe de accu werkt al erg naar beneden halen en dat wil je natuurlijk niet hebben. Haal je de accu uit de e–scooter, bewaar deze dan op een schone en droge plek. Deze plek moet ook niet te koud of te warm zijn. 

Wanneer de accu ontkoppelen?

Wanneer je de accu van de elektrische scooter een tijdje niet gebruikt, kan deze uit zichzelf leeglopen. Wanneer je dus voor een lange tijd niet met de scooter gaat rijden, is het verstandig om de accu te ontkoppelen en binnen in je woning weg te leggen. Zo blijft de accu langer goed. 

Controleer kleine dingen

Bij een gewone scooter zijn er altijd wel kleine taken die je kunt doen om de scooter er goed uit te laten zien. Denk aan het wassen van de scooter, zorgen dat de lak mooi is en de lampen vervangen. Dit soort dingen moeten ook bij een elektrische scooter allemaal op orde zijn en bijgehouden worden. Wanneer je namelijk regelmatig je scooter schoonmaakt, voorkom je dat er vuil en stof in de onderdelen gaat ophopen, wat uiteindelijk de prestaties van je e-scooter zal beïnvloeden.