Wat te doen bij een huurachterstand?

Lukt het u niet meer om de maandelijkse huur op te brengen? Dat is uiteraard hartstikke vervelend en stressvol, want een onderdak is het fundament voor een goed bestaan. Veel mensen met een huurachterstand hebben ook last van angst en mentale problemen. Daarom is het belangrijk om een huurachterstand zo snel mogelijk op te lossen. In dit artikel geven we enkele tips.

Neem contact met de verhuurder op

Veel mensen met betalingsproblemen steken hun kop in het zand. Ze vinden het heel naar om geconfronteerd te worden met de werkelijkheid en daarom gaan ze escapistisch gedrag vertonen. Het punt is echter dat dit niet aan te raden is, want daardoor krijgt u alleen maar meer problemen. Weet u al dat u de huur de komende tijd niet kunt betalen? In dat geval raden wij u aan om contact op te nemen met de verhuurder. Leg de situatie aan ze voor en vertel dat u graag de huur wilt betalen, maar dat u in de financiële problemen zit. Vaak tonen ze begrip voor deze situatie en komen ze met een oplossing. Doen ze dit niet? Dan kunt u zelf met een oplossing komen.

Een betalingsregeling afspreken

Vraag aan de verhuurder of u de huur in delen mag betalen. Dit noemen ze een betalingsregeling en daar kunt u zonder tussenkomst van andere personen afspraken over maken met de verhuurder. Geef duidelijk aan hoeveel u per maand kunt betalen. Gaat de verhuurder akkoord met de betalingsregeling? Vraag dan ook om schriftelijk bewijs. Bij eventuele problemen in de toekomst kunt u dit bewijs dan inzetten om uw recht te halen. We raden u ook aan om de huur via de bankrekening te betalen en niet contant.

Slotwoorden

In deze tekst zijn we dieper ingegaan op een huurachterstand. We raden u aan om een huurachterstand zo snel mogelijk op te lossen. Bent u een verhuurder en heeft de huurder een huurachterstand? Probeer dan eerst zelf contact op te nemen en een betalingsregeling af te spreken. Is de huurder niet te bereiken of zijn er andere problemen? Dan kunt u incassobureau Rechtnet inschakelen.