Zo zorg jij voor een veilig huis 

Leven in een veilige woning zou de standaard moeten zijn voor ieder Nederlands huishouden. Toch blijkt dat in de praktijk niet zo te zijn. Het komt nog regelmatig voor dat men de inbraakbeveiliging in huis niet op orde heeft. Denk bijvoorbeeld aan woningen waarbinnen men uitsluitend gebruik maakt van een stevig slot. Dit is onvoldoende om de kans op een inbraak in huis te minimaliseren. Lukt het inbrekers het slot te forceren, dan is er niets meer wat hen tegenhoudt bij het onteigenen van waardevolle en dierbare bezittingen. Niet onbelangrijk hierbij is het gegeven, dat inbrekers steeds meer geweld gebruiken bij inbraakpogingen. Zo hopen zij bewoners aan te zetten tot het afstaan van hun bezittingen. 

Combineer goede sloten met een alarmsysteem 

Slotenmakers raden woningbezitters aan hun goede sloten op ramen en deuren te combineren met een maatwerk alarmsysteem. Een dergelijke installatie bestaat uit verschillende componenten, geselecteerd op basis van de beveiligingsrisico’s die binnen jouw woning gevonden zijn. Een slotenmaker kan je helpen deze risico’s in kaart te brengen. Dit doet de slotenmaker bijvoorbeeld door een inschatting te maken van de route die een inbreker mogelijk aflegt bij een inbraakpoging. Componenten die je op kunt laten nemen in een alarmsysteem zijn onder meer een bewegingssensor, een magneetcontact, enzovoorts. 

Maak gebruik van een beveiligingscamera 

Naast een stevig slot en een alarmsysteem, is het verstandig te kiezen voor het gebruik van een beveiligingscamera. Camera’s zijn er in diverse varianten. Kies je voor een uitgebreid systeem met recorder in de meterkast? Ga je voor een moderne slimme deurbel met camera? Geef je wellicht de voorkeur aan een dummycamera? Een beveiligingscamera helpt je inbrekers op voorhand af te schrikken. Zij willen logischerwijs niet op beeld worden vastgelegd tijdens hun inbraakpoging. Mochten ze de inbraakpoging doorzetten, dan vergroot een beveiligingscamera de pakkans nadien.