Hoe voordelig is een auto wrappen?

Het wrappen van een auto kan een voordelige manier zijn om het uiterlijk van je auto te veranderen zonder de kosten van het overspuiten van de lak. Hieronder volgen enkele factoren die van invloed zijn op de prijs van jouw Audi laten wrappen en hoe voordelig het kan zijn.

Type wrap

Het type wrap dat je kiest, is van invloed op de prijs. Matte, metallic en glanzende wraps zijn over het algemeen duurder dan standaard kleuren. Chroom en carbon wraps zijn meestal het duurst vanwege de hogere materiaalkosten. Het kiezen van een standaard kleur wrap kan voordeliger zijn dan het kiezen van een speciale wrap.

Grootte van de auto

De grootte van de auto is ook van invloed op de prijs van het wrappen. Grotere auto’s vereisen meer materiaal en arbeid om te wrappen, wat de kosten kan verhogen. Kleinere auto’s zijn over het algemeen goedkoper om te wrappen.

Voorbereiding van de auto

Het is belangrijk om de auto goed voor te bereiden voordat je begint met het wrappen. Het reinigen van de auto en het verwijderen van de hardware kan extra kosten met zich meebrengen, maar dit is nodig om ervoor te zorgen dat de wrap goed wordt aangebracht.

Professionaliteit van de wrapper

De professionaliteit van de wrapper is ook van invloed op de prijs van het wrappen. Professionele wrappers zijn over het algemeen duurder dan beginners of hobbyisten. Het is echter belangrijk om te kiezen voor een professionele wrapper om ervoor te zorgen dat het wrappen van de auto goed wordt uitgevoerd en dat de wrap er lang goed uitziet.

Levensduur van de wrap

Wraps hebben over het algemeen een levensduur van 5 tot 7 jaar, afhankelijk van het type wrap en de omstandigheden waaraan de auto wordt blootgesteld. Een wrap kan langer meegaan als deze goed wordt onderhouden en beschermd tegen de elementen. Een langere levensduur kan de kosten van het wrappen van de auto verlagen, omdat deze minder vaak vervangen hoeft te worden.