Zorg voor een lange levensduur van jouw auto

Een auto goed onderhouden betekent dat je langer plezier van het voertuig kunt hebben. Je bent op deze manier ook een stuk minder geld aan reparaties kwijt. Zorg dat je zuinig op je auto bent en houdt alles goed bij of alles nog goed werkt. Is de auto toch kapot en heb jij een exclusieve Porsche? Ga dan naar Porsche reparatie bij Procar Tilburg.

Kies goede wegen om op te rijden

Wil je dat jouw auto niet snel slijt? Ga dan voor gangbare wegen die voorzien zijn van goed asfalt. Op wegen met veel putten, diepteverschillen, grind, zand en modder kun je jouw banden en de onderkant van de auto beschadigen als je dit veelvuldig doet. De juiste wegen schelen dus reparaties aan banden, uitlaat of andere onderdelen van de auto. Rijdt volgens de regels en zorg dat je dus niks stuk rijdt. Dit geldt ook bij het passeren van drempels. Verminder je snelheid bij elke drempel die je tegenkomt.

Rem met de rem en niet met de motor

Bij schakelauto’s heeft men wel eens de neiging te remmen met de motor in plaats van de rem waarvoor deze is bedoeld. De lagers kunnen zo sneller slijten en zo heeft de versnellingsbak snel zijn beste tijd gehad.

Zorg voor een motor die in zijn vrij staat

Trap de koppeling niet in tijdens het starten waarbij je de versnelling gebruikt. De startmotor raakt zo extra belast. Op ten duur gaat hier ook slijtage mee aan de haal als je dit veelvuldig doet.

Check op roest

Roest kan behoorlijk wat schade aanrichten als deze onderdelen niet worden opgeknapt of worden vervangen. Zorg voor roest behandeling bij de garage en voorkom roest en onderdelen die los gaan hangen door roest. Voor je het weet valt de uitlaat eraf of sleept deze over de grond tijdens het rijden. Vooral holle onderdelen moeten worden behandeld.

Schone olie gebruiken

Pure schone synthetische olie maakt dat jouw auto het langer doet. Dit gebruik je voor de versnellingsbak en motor. Minerale olie zorgt ervoor dat deze onderdelen er eerder mee ophouden. Dus weet welke olie je aanschaft.

Check op bandenslijtage

Banden die versleten zijn vormen bobbels. Het is de noodzaak om de banden dan zo snel mogelijk te laten vervangen. Je kunt ook de uitlijning checken. Zo weet je of de band nog een tijdje meekan. Kijk voor meer informatie voor autoreparatie en onderhoud.