Wanneer is het nodig om een onderhoudsbeurt te doen bij je auto?

Het plannen van een onderhoudsbeurt bij een autobedrijf

Op regelmatige basis een onderhoudsbeurt van je voertuig laten uitvoeren is funest om veilig in het dagelijkse verkeer te kunnen rijden. Maar wanneer is de tijd aangebroken om een onderhoudsbeurt bij autobedrijf Kessel te boeken en hoe vaak moet dit gebeuren? Een echte vuistregel bestaat er niet over klein en groot onderhoud. Enkele richtlijnen in een notendop op een rijtje gezet.

Wanneer is je auto toe aan een onderhoudsbeurt

Met de regelmaat van een klok moet elke auto vroeg of laat een onderhoud krijgen. Kwestie om te zorgen voor de nodige veiligheid en om eventuele pech te voorkomen. Spijtig genoeg bestaan er geen standaard regels wanneer je je auto naar de garage moet brengen voor een onderhoudsbeurt.

Wat valt onder de noemer regelmatig onderhoud

Door de bank genomen wordt geadviseerd om jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten plaatsvinden bij een autobedrijf. De frequentie heeft te maken met enkele parameters die je voor ogen moet houden: de leeftijd van de auto, het modeltype van de wagen en het aantal kilometers dat jaarlijks op de teller komt te staan. Volgende maatstaf wordt vaak gehanteerd. Voor een klein onderhoud volstaat een jaarlijkse controle of na elke 15.000 gereden kilometers. Er is sprake van groot onderhoud na 30.000 kilometer of om de 2 jaar.

Het cruciaal belang van een onderhoudsdossier

Of je nu met een aftandse tweedehands auto rijdt of een fonkelnieuwe vierwieler hebt, je zal regelmatig een onderhoudsbeurt moeten plannen. Je ontkomt er niet aan. Of het nu gaat om een klein of groot onderhoud maakt nauwelijks iets uit. Wanneer je de nodige controles doet door bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt bij een autobedrijf te laten uitvoeren, voorkom je ongevallen of verklein je de kans om met pech naast de weg te staan. Voor alle duidelijkheid. Bij iedere auto hoort een onderhoudsdossier. Zorg dat dit document zorgvuldig wordt ingevuld. Onderhoudswerken en herstellingen worden hierin opgenomen. Vergeet geen stempel te vragen bij je garagist na elk onderhoud.